Alla inlägg den 12 januari 2014

Av Emelie - 12 januari 2014 14:35

Vi har haft en lugn och skön helg, jag och M <3
I fredags var vi ute och käkade mat på ett beprövat italienskt hak på en mysig bar- och restauranggata i Xintiandi, mkt trevligt! Vi fortsätter dock vår morgonpigga samt kvällströtta (oerhört konstiga!) rutin så vi orkade med EN öl på en pub där man för tillfället hade "live"band (eller var det playback??), innan vi fick gå hem till sängen. Vilka partydjur, va?! Haha. Vad har hänt? Pratade med Therese förut, hon tror att jag har blivit vuxen..?! :)

Igår blev det äntligen en tripp till den omtalade 'Avocado lady'. Har fått tips om denna lilla matvarubutik/affär från flera håll så vi var tvungna att prova. Såg inte mkt ut för världen (se bilder nedan) men vilken liten guldgruva! Hade massor av fräsch frukt och grönt, mejerier och mkt annat till bra priser! Dit kommer vi åka ofta, tummen upp.
Hittade också Marks & Spencers lilla food shop. Ligger på gångavstånd hemifrån (skönt!) och säljer lite smått och gott till helt ok priser.
Jag råkade hjälpa M med lite shopping där också, på Marks & Spencers herravdelning.. Han skulle ha en tröja. Vi gick hem med desto mer. Jag tror han var framme vid kassan tre gånger! De hade rea, say no more ;)

Idag har vi hurtigbullat på gymmet och sedan besökt Ms chef Jonas med familj, för fika. Det var mkt trevligt!
På vägen hem svängde vi förbi det blå-gula paradiset för att bunkra upp.. Nu är frysen full :) Räkor, lax, köttbullar, bröd mm.
Känns riktigt bra att ha fyllt upp både kyl, frys och skafferi. Mer hemtrevligt liksom.

Har kontaktat ett center för volontärarbete och fått svar. Känns som det skulle vara väldigt intressant att testa! Just denna organisation söker folk som kan agera liknande "engelskalärare" för skolbarn. De vill att man ska hjälpa barnen med deras uttal samt för att de ska få träna mer på att konversera. Vore häftigt att testa! Vill nog landa lite till först, innan jag bokar upp mina dagar helt, men längre fram i tid så kan det absolut bli aktuellt.

Luften blir sämre och sämre idag.. Not good :/

Nu är det kväller här. Kanske ett avsnitt Sopranos innan det är dags att krypa ner..

Gonatt' alla vänner!

[Bild]

[Bild]

Ovido - Quiz & Flashcards