Alla inlägg den 20 januari 2014

Av Emelie - 20 januari 2014 12:19

Anyone?

Av Emelie - 20 januari 2014 12:16

Nä nu har det väl gått alldeles för många dar sen sist?! Vad har vi gjort, hm. Varning för roman..

Jag har varit på både luncher och massage med några andra medföljande här i Shanghai, mkt trevligt!
Känns helt ok att kunna avnjuta massage mkt oftare än hemma eftersom det är en sådan skillnad på priser.
Men det är inte baaaara skönt.. Innan i fredags var jag lyckligt ovetandes om hur ont man faktiskt kan ha UNDER fötterna! Hade både ömma fötter och blåmärken på ryggen efter den massagen. Men då vet man att det tar ????
Nina och jag avslutade sedan en tuff dag med lite "AW"-bubbel.. Fler sådana fredagar, tack!

I helgen som var roade vi oss med både gym, dumplings och dålig luft..
Vi höll oss inne i lördags eftersom luftmätaren visade "Very unhealthy". Svårt att veta hur pass försiktig man bör vara men jag tänker att det heter "very.." av en orsak.. Inte sant?

Söndagen bjöd på härlig utflykt med familjen Hasselgren. Vi besökte området kring Yuyuan Garden och följde duktigt Nina som vant tog oss fram och tillbaka på de små gator/gränder kantade av små affärer och marknadsstånd som säljer ALLT mellan himmel och jord. Själva trädgården spar vi tills det är något varmare och grönare!
Vi fick prova dumplings, mkt gott, och även ett snabbt stopp på en s k fabric market hann vi med. Där kan man låta sy upp kläder alt kopiera något man redan har och gillar. Blir förstås extremt sugen på att skapa/rita kläder som de sedan kan få sy upp åt mig! Fashion design-kursen som börjar i mars kommer gå fint ihop med denna marknad..

Överallt finns nu röda lyktor och hästar! Hästar eftersom vi snart går in i just hästens år.
Vi kommer att befinna oss i Shanghai när detta sker, ska bli kul att få uppleva! Rykten säger dock att Shanghaineserna under dessa festdagar blir som galna med sina fyrverkerier.. Tur vi har en balkong där man tryggt och säkert (?) kan fascineras av detta om man blir alltför rädd..! ???

Igår kväll hittade vi, till vår förtjusning, ytterligare en mataffär; E-mart, kanonbra och på gångavstånd från oss. De säljer allt, lite som Maxi hemma. Men de har något som inte Maxi har.. Paddor. LEVANDE alltså! Uuh.
Vi fann också, äntligen, en juicepress, yay! Nu ska det juicas för fullt ?

Dagens låt (gick även högt i lördags kväll ???)
Dance With Me Tonight - Olly Murs
http://open.spotify.com/track/1FSWSs9CL01RCYxXtm08Rf

Kramar från Shouning Road, Shanghai!

(Fotograf Nina Hasselgren tog några fina bilder under vår söndagsutflykt, se nedan.
Jag gillar kortet med de extrema kontrasterna där man genom smoggen kan ana det höga Shanghai Tower som färdigbyggt kommer bli Kinas högsta byggnad med sina 632m och 128 våningar!)

Ovido - Quiz & Flashcards