Alla inlägg under januari 2014

Av Emelie - 20 januari 2014 12:19

Anyone?

Av Emelie - 20 januari 2014 12:16

Nä nu har det väl gått alldeles för många dar sen sist?! Vad har vi gjort, hm. Varning för roman..

Jag har varit på både luncher och massage med några andra medföljande här i Shanghai, mkt trevligt!
Känns helt ok att kunna avnjuta massage mkt oftare än hemma eftersom det är en sådan skillnad på priser.
Men det är inte baaaara skönt.. Innan i fredags var jag lyckligt ovetandes om hur ont man faktiskt kan ha UNDER fötterna! Hade både ömma fötter och blåmärken på ryggen efter den massagen. Men då vet man att det tar ????
Nina och jag avslutade sedan en tuff dag med lite "AW"-bubbel.. Fler sådana fredagar, tack!

I helgen som var roade vi oss med både gym, dumplings och dålig luft..
Vi höll oss inne i lördags eftersom luftmätaren visade "Very unhealthy". Svårt att veta hur pass försiktig man bör vara men jag tänker att det heter "very.." av en orsak.. Inte sant?

Söndagen bjöd på härlig utflykt med familjen Hasselgren. Vi besökte området kring Yuyuan Garden och följde duktigt Nina som vant tog oss fram och tillbaka på de små gator/gränder kantade av små affärer och marknadsstånd som säljer ALLT mellan himmel och jord. Själva trädgården spar vi tills det är något varmare och grönare!
Vi fick prova dumplings, mkt gott, och även ett snabbt stopp på en s k fabric market hann vi med. Där kan man låta sy upp kläder alt kopiera något man redan har och gillar. Blir förstås extremt sugen på att skapa/rita kläder som de sedan kan få sy upp åt mig! Fashion design-kursen som börjar i mars kommer gå fint ihop med denna marknad..

Överallt finns nu röda lyktor och hästar! Hästar eftersom vi snart går in i just hästens år.
Vi kommer att befinna oss i Shanghai när detta sker, ska bli kul att få uppleva! Rykten säger dock att Shanghaineserna under dessa festdagar blir som galna med sina fyrverkerier.. Tur vi har en balkong där man tryggt och säkert (?) kan fascineras av detta om man blir alltför rädd..! ???

Igår kväll hittade vi, till vår förtjusning, ytterligare en mataffär; E-mart, kanonbra och på gångavstånd från oss. De säljer allt, lite som Maxi hemma. Men de har något som inte Maxi har.. Paddor. LEVANDE alltså! Uuh.
Vi fann också, äntligen, en juicepress, yay! Nu ska det juicas för fullt ?

Dagens låt (gick även högt i lördags kväll ???)
Dance With Me Tonight - Olly Murs
http://open.spotify.com/track/1FSWSs9CL01RCYxXtm08Rf

Kramar från Shouning Road, Shanghai!

(Fotograf Nina Hasselgren tog några fina bilder under vår söndagsutflykt, se nedan.
Jag gillar kortet med de extrema kontrasterna där man genom smoggen kan ana det höga Shanghai Tower som färdigbyggt kommer bli Kinas högsta byggnad med sina 632m och 128 våningar!)

Av Emelie - 15 januari 2014 10:22

Vilken härlig dag!
Startade den med min allra första lektion i mandarin :) Min lärare, Sani/Sunny, (glömde fråga hur hon stavar sitt namn..), kommer få testa sitt tålamod med mig, haha. Näe då, tyckte nog jag kämpade på rätt bra. Men oh my, så mkt konstiga uttal de har!

Gjorde mig sedan redo för en lång promenad i solen. Gick ända ner till The Bund, se foton tagna från strandpromenaden. Huset som ännu inte är klart (!) är sjukt högt. Svindel.nu?
Blå himmel, stor sol och ca 7 grader - det är inte fel!
Ett gäng ungdomar frågade om de fick fota mig. Usch, så nervös jag blev. Man har ju läst att det är så de gör när de ska råna en.. :/ Jag gick fort fort därifrån.

Avnjuter nu min stilla eftermiddag i soffan, med bästa Gossip Girl och mellis. Jag veeet, jag är addicted.. Men serier är underbart, kan inte hjälpa :)

Idag blir mosters yngsta hjärta ett år! Kan inte förstå det. Han är redan så stor! Tråkigt att vi missar hans födelsedag på plats men det får vi lov att ta igen när vi ses.
Min kära vän Therese fyller också år idag. Stort grattis till de båda! Hurra!

Püss fr SH

(Skickar med lite bonusfoton ;) Vårt nya apelsinträd som vi bara var tvuuungna att köpa, haha! Pryder ballen så sött. Se också entrén till huset där vi bor. Så ni hittar hit, menar jag ;) )

Av Emelie - 13 januari 2014 00:52

Bilderna från Avocady lady ville visst inte.. Provar igen :)

Av Emelie - 12 januari 2014 14:35

Vi har haft en lugn och skön helg, jag och M <3
I fredags var vi ute och käkade mat på ett beprövat italienskt hak på en mysig bar- och restauranggata i Xintiandi, mkt trevligt! Vi fortsätter dock vår morgonpigga samt kvällströtta (oerhört konstiga!) rutin så vi orkade med EN öl på en pub där man för tillfället hade "live"band (eller var det playback??), innan vi fick gå hem till sängen. Vilka partydjur, va?! Haha. Vad har hänt? Pratade med Therese förut, hon tror att jag har blivit vuxen..?! :)

Igår blev det äntligen en tripp till den omtalade 'Avocado lady'. Har fått tips om denna lilla matvarubutik/affär från flera håll så vi var tvungna att prova. Såg inte mkt ut för världen (se bilder nedan) men vilken liten guldgruva! Hade massor av fräsch frukt och grönt, mejerier och mkt annat till bra priser! Dit kommer vi åka ofta, tummen upp.
Hittade också Marks & Spencers lilla food shop. Ligger på gångavstånd hemifrån (skönt!) och säljer lite smått och gott till helt ok priser.
Jag råkade hjälpa M med lite shopping där också, på Marks & Spencers herravdelning.. Han skulle ha en tröja. Vi gick hem med desto mer. Jag tror han var framme vid kassan tre gånger! De hade rea, say no more ;)

Idag har vi hurtigbullat på gymmet och sedan besökt Ms chef Jonas med familj, för fika. Det var mkt trevligt!
På vägen hem svängde vi förbi det blå-gula paradiset för att bunkra upp.. Nu är frysen full :) Räkor, lax, köttbullar, bröd mm.
Känns riktigt bra att ha fyllt upp både kyl, frys och skafferi. Mer hemtrevligt liksom.

Har kontaktat ett center för volontärarbete och fått svar. Känns som det skulle vara väldigt intressant att testa! Just denna organisation söker folk som kan agera liknande "engelskalärare" för skolbarn. De vill att man ska hjälpa barnen med deras uttal samt för att de ska få träna mer på att konversera. Vore häftigt att testa! Vill nog landa lite till först, innan jag bokar upp mina dagar helt, men längre fram i tid så kan det absolut bli aktuellt.

Luften blir sämre och sämre idag.. Not good :/

Nu är det kväller här. Kanske ett avsnitt Sopranos innan det är dags att krypa ner..

Gonatt' alla vänner!

[Bild]

[Bild]

Av Emelie - 10 januari 2014 10:16

Igår blev en relativt lugn dag, (den också, haha).
Snubbarna från IKEA var här mellan 10 och 15, satte ihop alla våra nya möbler (och skräpade ner). När de väl var klara kom jag inte ens ut i köket eftersom det låg en STOR hög med kartonger och skräp där. Jag pallrade mig fort ner till en av restaurangerna i huset och käkade lunch eftersom jag var vrålhungrig. Var lite pinsamt att housekeeping-gänget städade ut allt.. Är inte van vid det, om man säger så..!

På em blev det en tur ut på stan. Marks & Spencer hade rea.. Tråkigt :) Handlade också lite smått och gott på City'Super (som det visst heter.. Ni vet den där billiga affären) och överraskade M med plockmat och vin när han kom hem efter första arbetsdagen.
Idag har jag fått en massa bra tips på affärer som säljer varor som vi västlänningar kanske söker. Får gå på testrunda i helgen!

Idag har jag hållt mig inne, bara myst i soffan. Luften är inte så bra idag så lika bra hålla sig inne. Men jag klagar inte, gillar ju att vara hemma och pyssla med mitt :)
Jag har dragit av några avsnitt Hart of dixie, en av de bästa serierna.
Var förstås och tränade på gymmet samt tvättade lite också så jag har inte bara latat mig.

Kan ärligt talat säga, utan att skämmas, att jag har det fruktansvärt bra. Looove it ;)

Ser fram emot att få börja med kinesiska nästa vecka, ska bli jättekul!

Ikväll blir det ut och käka, mysigt.
Trevlig fredag alla nära och kära <3 Vad ska ni hitta på??

Av Emelie - 9 januari 2014 01:43

Idag är det första vardagen för oss här i Shangan. M har åkt till jobbet och jag ska sysselsätta mig själv hela dagen. Lite tråkigt att inte kunna göra saker ihop förstås men spännande med nytt jobb för M och annat för mig. Idag är jag lite fast här hemma pga att ett par snubbar från IKEA ska komma och sätta ihop alla nya möbler. Ja, jag vet, man "ska" göra det själv! Men ibland får man unna sig ;)
När de väl har varit här, först då kan jag lämna lägenheten. Så nu blir det till att fixa och dona här hemma så länge. Det gör mig inget, jag trivs här!

Igår testade vi gymmet för första gången. Riktigt bra! Det är snyggt, rent och en hel del olika maskiner finns tillgängliga. Bara det att det finns 7 olika konditionsmaskiner! Gillart' :)
Det blev en liten promenad i regnet också. Vi skulle försöka hitta en Media Markt och en Nespresso-affär.. Gick sådär. Det är ju tur att man kan "låna" kaffe i business loungen så länge, haha.
Köpte med oss lite vackra blommor och croissants på vägen hem. Älskar att ha blommor hemma! Det är billigt här också. Yeay!

Idag skiner solen från en blå himmel igen. Härligt.
Får bli en promenad sen. Kanske försöker hitta mig något yogaställe. Är lite sugen på att komma igång!

Bjuder på en bättre 'Shanghai-by-night', taget från ballen.

Kramar från SH

Av Emelie - 7 januari 2014 08:07

Haha, igår kväll tänkte vi att vi skulle undvika alltför mycket roomservice och restaurangbesök så därför frågade vi tjejen i repan om en matvarubutik i närheten. Mm, tack, hon gav oss ett tips och vi pinnade iväg. Inte alls långt från vårt hus så ligger ett annat lägenhetshotell. Vi valde faktiskt mellan just det och Fraser där vi nu bor. På källarplanet i anslutande köpcentrum till detta hotell finns CityStore, en liten pärla som säljer allt möjligt. Trevligt, snyggt, rent och svindyrt ?
Det funkar ju om man saknar något men vi får nog lov att kolla upp lite andra ställen också, för storhandlingen.
Var tvungen att knäppa en bild på M "in action". Se så fint och ordnat! ?

Idag har "housekeeping"-gänget varit här och flyttat ut de möbler som vi valt att ersätta med nyinköpta fr det blå-gula paradiset. Dessa kommer dock inte förrän imorgon och blir ihopsatta på torsdag, så blir till att bo på golvet i ett par dar. Jaja, det blir nog bra. Ska bli kul att se sen om det blir som vi tänkt, spännande!

Önskar er alla en fin tisdag ?

Ovido - Quiz & Flashcards